20 de junio de 2012

Prepara't per l'estiu II: trucs per abans, durant i després del bronzejat!

¿Estàs desitjant posar-te sota el sol per aconseguir un bronzejat perfecte?

En aquest segon article dedicat a la imatge personal durant l’estiu, descobriràs com preparar la pell abans… com cuidar-la durant… i com tractar-la després del bronzejat. Perquè llueixis una pell radiant durant tot l’estiu


ABANS DEL BRONZEJAT…
El factor més important per a tenir un bronzejat sublim és preparar la pell des de dins cap a fora, i això ho aconseguirem amb una bona alimentació... obrim la nevera a les fruites i les verdures! Aquestes ens aporten gran part de les vitamines i minerals que necessita la nostra pell i a més són aliments frescos i apetitosos durant l’estiu.
  • Apunta al llistat de la compra: pastanaga, julivert, mango, papaia, tomàquet, carbassa, espinacs, bledes y bròquil. Un truc que funciona: fes-te un suc natural de pastanaga i beu-te'l en dejú, la teva pell ho notarà!
  • Un altra dels trucs que aporta a la nostra pell totes les vitamines necessàries per a l’exposició al sol són les pastilles riques en betacaroté, olis naturals i antioxidants, ja que neutralitzen els radicals lliures i estimulen la protecció natural de la pell. Són uns complements alimentaris que activen les defenses des de l’interior, intensificant el bronzejat i prevenint de les cremades. Tot i així no oblidis MAI utilitzar crema protectora!
  • Per últim, si no has hidratat bé la teva pell durant l’hivern, segurament hi veuràs escames blanques, signe de sequedat cutània i excés de cèl·lules mortes. Has de saber que amb la pell en aquest estat els productes cosmètics no s’absorbeixen tant   i aleshores és imprescindible EXFOLIAR. Qualsevol mètode és eficaç si realitzem el peeling a consciència. En trobem de diferents tipus: gel de bany exfoliant, crema corporal exfoliant o sals exfoliants per exemple, escull el mètode més pràctic per a tu!
Recorda que una bona exfoliació de la pell farà que el bronzejat sigui més uniforme i adquireixi un to molt natural a la vegada que intens.

DURANT EL BRONZEJAT...
Bronzeja't amb seguretat, els rajos solars són molt perjudicials per a la pell, i l’exposició deliberada al sol promou el seu envelliment, aparició d’arrugues i taques, a part de poder generar càncer.
  • La crema protectora ha d’aplicar-se 20 minuts abans d’exposar-se al sol, i renovar la seva aplicació cada 1 hora i després del bany (encara que sigui resistent a l’aigua no estarà de més!
  • En el rostre i escot utilitzarem una crema de factor més alt que la resta del cos, ja que la pell és més delicada. A més, si et surten taques o tens cicatrius no oblidis insistir en la zona afectada.
  • És preferible exposar-se al sol una hora cada dia, que moltes hores seguides un cop a la setmana: així permetem a la nostra pell acostumar-se paulatinament a l’exposició solar sense patir danys ni cremades.

DESPRÉS DEL BRONZEJAT…
L’alimentació té novament un paper molt important, recorda aquella frase que diu “som el que mengem”:
  • Beu molta aigua per hidratar l’organisme i la pell. El més recomanat són 2 litres al dia.
  • Per prolongar el bronzejat: sucs de pastanaga i taronja
  • És molt important hidratar bé la pell després de l’exposició al sol amb una crema especialitzada “after sun”. Procura sempre que estigui composta d’algun d’aquests elements: oli d’ametlles, aloe vera o germen de blat.

Però a l’estiu no només la nostra pell és la que es ressent dels efectes del sol… el cabell també pot veure’s danyat, no et perdis el proper article on parlarem de com protegir el cabell dels rajos solars!

No hay comentarios:

Publicar un comentario