26 de junio de 2012

Prepara't per l'estiu III: tingues cura del cabell!

En l’últim article vam parlar de com mantenir un bronzejat perfecte durant la temporada d’estiu... una alimentació adequada, l’exfoliació de la pell i molta hidratació eren els punts clau! Però no només la nostra pell és la que es ressent dels efectes del sol… el cabell també pot veure’s danyat, i per això li hem de posar la màxima atenció.

En molts casos, i sobretot si ets castanya o rossa, el cabell tendeix a aclarir-se i ens apareixen les idolatrades metxes californianes, naturalment, sense haver d’aplicar cap tint! Tot i així, és recomanable protegir el cabell del sol per tal de que no es ressequi i mantingui la seva hidratació. La queratina és la capa que recobreix cada pèl i és la que es veu alterada per les agressions externes, per conservar-la existeixen productes especials pel sol.
Seguidament alguns trucs per mantenir una melena espectacular:

- Paraula clau: protegir! Si tens el cabell tenyit, permanentat o t’has aplicat qualsevol altre tractament capil·lar, no oblidis utilitzar sprays amb factor de protecció, o fins i tot xampús amb protecció solar.

- Renta el cabell amb aigua dolça sempre després del bany, sigui al mar o a la piscina, perquè no es ressequi ni es trenqui.

- El cabell és un factor que molesta a la platja, per la calor, per la sorra o pel sol fet de descobrir bé el rostre per tal de que ens toqui bé el sol. Tot i així evita recollir el cabell molt tivant amb una goma quan aquest encara estigui mullat, ja que es trenca més fàcilment i a més es podria podrir. Son més recomanables les cintes o les pinces, realitzant un recollit més fluix.

- La principal causa per la qual es fan malbé els cabells és per la sequedat. Si no ho fas durant tot l’any, a l’estiu sí que esdevé obligatori aplicar condicionador cada vegada que et rentis els cabells i utilitzar una màscara hidratant una vegada per setmana, deixant-la actuar 15 minuts.

- Aprofita la calor del sol i ves a la platja o a la piscina amb la mascareta posada, deixant-la actuar durant una bona estona.

- Un altre truc per mantenir el cabell sempre hidratat fins i tot a la platja és omplir un pot amb ¾ parts d'aigua i ¼ part de condicionador, polvoritza'l sobre el cabell quan aquest encara estigui humit i acaba’l d’esbandir amb aigua dolça.

- Una pamela sofisticada sempre afegeix glamour al look i a més protegeix del sol sobretot si tens el cabell tenyit. Si no t'atreveixes amb la pamela, sempre pots escollir un barret tipus panamà o fins i tot un mocador a l’estil turbant.

No hay comentarios:

Publicar un comentario